Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Verplichte WA-dekking

Ieder motorrijtuig die in Nederland op de weg komt, moet minimaal verzekerd zijn voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA-verzekering). Deze WA-verzekering geeft uitsluitend dekking voor de schade die uw tegenpartij lijdt, wanneer u aansprakelijk bent. De WA-dekking biedt geen enkele dekking voor schade aan uw eigen auto. Voor auto’s met een heel lage dagwaarde, doorgaans zijn dat de oudere auto’s, kan een dergelijke verzekering al voldoende zijn. Een eventuele aanhanger is gratis meeverzekerd. 

Beperkt casco als aanvulling op de WA-verzekering

Heeft uw auto nog een redelijke waarde, dan kunt u uw WA-verzekering uitbreiden tot WA-beperkt casco. Soms ook wel WA-top, WA-extra, WA-minicasco, of WA-plus genoemd. In dit geval verzekert u de dagwaarde van uw auto tegen een flink aantal onprettige gebeurtenissen. De belangrijkste daarvan zijn brand, diefstal, ruitbreuk, storm, hagel en aanrijdingen met dieren. Als u gebruik maakt van aangesloten schadeherstellers (schadesturing) dan geldt meestal een klein of geen eigen risico. 

Volledig casco, de meest uitgebreide dekking

Als u ook bij eigen schuld, dus bijna in elke situatie schadeloos gesteld wilt worden; daarvoor is er de WA + volledig casco verzekering, ook wel all-risk genoemd. Het woord zegt het eigenlijk al: 'all-risks'. 'Alle risico’s' zijn verzekerd (althans, vrijwel alle risico’s). Deze verzekering wordt veelal afgesloten voor auto's tot vijf jaar oud, al kan het bij een hoge bonus/maluskorting interessant zijn om ook bij de oudere auto's de volledige cascodekking langer te handhaven. Voor schade voor het cascodeel geldt meestal een klein of geen eigen risico bij herstel bij een aangesloten schadehersteller. 

Bijzonderheden

Indien u twee auto’s heeft of een auto en een motor, dan kunt u deze twee bijna altijd voordeliger bij ons verzekeren. Daanaast zijn er natuurlijk bijzondere objecten als een oldtimer, sportwagen of cabriolet, waarover wij u kunnen adviseren. Uiteraard kijken wij ook naar de aanvullende verzekeringen zoals de inzittende-, verhaalsbijstandverzekering en pechhulpdekking.

Meer weten?

Bij een autoverzekering gaat het zeker om meer dan alleen de laagste premie. U kunt van ons altijd een gedegen advies verwachten, waarbij we naast een aantrekkelijke premie ook het belang van de dekking niet uit het oog verliezen. Bovendien nemen wij u bij schade het werk uit handen. Neem voor persoonlijk advies contact met ons op via het contacformulier of bel ons gewoon even op 0342 - 42 00 46. Wij zorgen er voor dat u goed verzekerd de weg op kunt.