Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Persoonlijke lening

Anders dan bij het doorlopend krediet bestaat bij de persoonlijke lening geen mogelijkheid afgeloste bedragen weer op te nemen. Het is dan ook een vaste vorm van lenen En daarmee heel geschikt voor "objectfinanciering". Zoals een boot, een auto of caravan. Geschikt omdat naarmate de auto minder waard wordt, ook de lening minder zou moeten worden. Zou dat niet zo zijn, dan wordt iedere volgende autofinanciering steeds hoger. De "oude" lening moet immers ook weer meegenomen worden.

Doorlopend krediet

Feitelijk is dit een bijzondere bankrekening. Eén waarbij de bank u toestemming geeft "doorlopend" rood te staan. Eens per maand brengt de bank bij de rente en aflossing in rekening, minimaal 1% waarbij u feitelijk nauwelijk aflost door de rentevergoeding. Het restant wordt gebruikt om de schuld te verminderen. 

Het kenmerk van het doorlopend krediet is met name dat de schuld nooit helemaal afgelost hoeft te worden. Men heeft de vrijheid telkens weer op te nemen wat daarvoor werd afgelost. Vandaar de naam 'doorlopend'. Ook heeft men de vrijheid de lening ineens boetevrij terug te betalen.

Financial Lease voor ondernemers

Deze financieringsvorm is bedoeld voor roerende zaken zoals machines, nieuwe en/of gebruikte auto’s . Gedurende de looptijd ligt het economisch eigendom van het object bij u. De kosten voor onderhoud, verzekering en eventuele belastingen komen voor uw rekening. Na de laatste betaling bent u automatisch juridisch eigenaar van het object.

U kiest bij Financial Lease voor zekerheid, Financial Lease kent gedurende de looptijd een vaste rente met vaste maandelijkse leasetermijnen. U weet dus precies waar u aan toe bent.

Tot slot

Om te voorkomen dat mensen te veel geld lenen, is er een gedragscode voor consumptief krediet. Hierin is onder andere vastgelegd hoe berekend moet worden hoeveel geld u maximaal kunt lenen, zonder dat u daardoor in de financiële problemen komt.

Als u geld leent, wilt u dit meestal zo snel mogelijk terugbetalen. Omdat lenen geld kost, is dat verstandig. Hoe korter de lening loopt, hoe goedkoper u uit bent.

Meer weten?

Hieronder kunt u zelf uw maximale krediet berekenen. Wij nemen echter graag de tijd voor u om samen na te gaan welke vorm de voorkeur heeft in uw situatie. Neem voor persoonlijk advies contact met ons op via het contacformulier of bel ons gewoon even op 0342 - 42 00 46.

Bereken hier uw maximale kredietUw vaste inkomsten:
Kerngegevens
Uw vaste uitgaven per maand

Belangrijk! De berekening geeft u een indicatie van het bedrag dat u zou kunnen lenen. Maar in praktijk kunnen meer zaken een rol spelen die van invloed zijn op dit kredietmaximum. We gaan daar graag met u over in gesprek.
Bel ons op tel. 0342-420046 of mail ons via info@jenzen.nl. Dan gaan wij u graag verder helpen aan meer duidelijkheid.

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens