Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Eigen vervoersverzekering

Met de eigen vervoersverzekering verzekert u uw gereedschap, materiaal en handelsgoederen tegen beschadiging, verlies en diefstal tijdens het vervoer met uw auto of bestelbus. Daarnaast kun je vaak ook (een deel van) de winst meeverzekeren, net als opruimingskosten en de kosten om de schade te beperken.

Goederentransportverzekering

Wanneer u regelmatig goederen vervoert, voor u laat vervoeren of gewoon uw gereedschap in uw voertuig heeft, dan is een verzekering die dit vervoersrisico afdekt van belang. Goederen of inventaris buiten uw pand is namelijk niet verzekerd.

De goederentransportverzekering dekt beschadiging en verlies van vervoerde zaken tijdens het transport, waaronder het laden en lossen. De dekkingsmogelijkheden zijn onder meer afhankelijk van het soort vervoer en de bestemmingen.

Vervoerdersaansprakelijkheid

Als logistiek ondernemer kunt u aansprakelijk zijn voor schade aan door u vervoerde goederen. Hoewel de aansprakelijkheid door diverse internationale verdragen is beperkt, kan het toch om aanzienlijke bedragen gaan. Vervoert u goederen van anderen, dan is een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering voor u belangrijk.

Het volgende is dan verzekerd:

  • Schade waarvoor u als vervoerder, binnen een bepaald gebied, aansprakelijk bent
  • Schade waarvoor u als vervoerder, binnen de duur van de verzekeringsovereenkomst, aansprakelijk bent

Geldtransportverzekering

Alhoewel steeds meer transacties via electronische weg (bankpassen en credit cards) plaatsvinden is het voor veel ondernemers nog steeds noodzakelijk zich te verzekeren tegen schade door verlies van geld en geldswaardige papieren.

Er bestaan in essentie twee soorten verzekeringen voor dit risico:

  • Geld- en fraudeverzekering
  • Geld(-transport)verzekering

De verzekerbare risico’s zijn:

  • Het verblijfsrisico
  • Het frauderisico
  • Het vervoersrisico

De geld- en fraudeverzekering biedt doorgaans dekking voor alle drie de risico’s. De geldtransportverzekering biedt alleen dekking voor het vervoersrisico.

Meer weten?

Wilt u meer weten over vervoersverzekeringen of kunnen wij u hierin verder adviseren en assisteren, neem dan contact met ons op. Gebruik hiervoor het contacformulier of bel ons gewoon even op 0342 - 42 00 46.