Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Ongevallenverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zegt men wel. Maar een ongeluk, thuis, op het schoolplein, tijdens het sporten, op het werk, in de auto of anderszins in het verkeer brengt vaak veel kosten met zich mee en kan soms grote gevolgen hebben: een blijvend handicap, invaliditeit, arbeidsongeschikt of zelfs overlijden. 

Om de financiële gevolgen beperkt te houden kunt u een ongevallenverzekering afsluiten. Deze biedt financiële zekerheid als u, uw partner of uw kind blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval.

Wat is nu een 'ongeval'

Verzekeraars verstaan onder ongeval "een plotseling van buitenaf en ongewild op het lichaam van de verzekerde inwerkend geweld dat de dood of geneeskundig vast te stellen letsel tot gevolg heeft". Het gaat daarbij dus om:

  • Dood, of
  • Een geneeskundig vast te stellen blijvend letsel
  • Veroorzaakt door een ongeval

Het betekent automatisch dat er geen uitkering volgt wanneer het overlijden of de invaliditeit het gevolg zou zijn van een ziekte. Een ongevallenverzekering levert dus altijd slechts een deeloplossing. Er is alleen dekking in geval van een ongeval, niet bij een ziekte. En daar is niets op tegen, de premie is er immers ook op gebaseerd.

Overlijden door een ongeval betekent uiteraard simpelweg dat het daarvoor verzekerde bedrag wordt uitgekeerd.

Verzekeringsmogelijkheden 

U kunt zo'n verzekering afsluiten voor uzelf, een tweepersoonshuishouden of voor het hele gezin (in sommige gevallen ook voor kinderen die studeren en op kamers wonen). U bepaalt zelf voor welke bedrag u zich tegen ongevallen verzekert. U kunt kiezen uit:

  • een uitkering ineens bij overlijden 
  • een uitkering ineens bij gehele of gedeeltelijke invaliditeit 
  • een periodieke uitkering bij gehele of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid
  • een daggeldvergoeding als u in het ziekenhuis ligt
  • een vergoeding voor medische- en/of tandartskosten

Bij overlijden wordt meestal het verzekerde bedrag in één keer uitbetaald. De hoogte van de uitkering bij invaliditeit hangt af van de ernst van uw situatie.

De premie die u betaalt voor de ongevallenverzekering is afhankelijk van de gezinssamenstelling, de hoogte van de verzekerde bedragen en het risico dat de verzekeringsmaatschappij denkt te lopen. 

Meer weten?

Loopt u veel (financieel) risico of heeft u een risicovol beroep of zijn de mensen om u heen grote pechvogels? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons voor persoonlijk advies. Dat kan via het contacformulier of bel ons gewoon even op 0342 - 42 00 46.