Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Collectieve of zakelijke ongevallenverzekering 

Een ongeval in uw bedrijf, op uw school, bij uw vereniging of uw stichting? Soms is een ongeval zo ernstig dat een werknemer blijvend invalide wordt of zelfs overlijdt. Natuurlijk voelt u zich verantwoordelijk en wilt u helpen. Zeker omdat de financiële nasleep van een ongeval vaak groot is. Een collectieve ongevallenverzekering is dan de oplossing en in diverse branches is zo’n verzekering zelfs onderdeel van de CAO.

Overlijden en blijvende invaliditeit

Als uw medewerker, scholier, verenigingslid of vrijwilliger na een ongeval overlijdt of blijvend lichamelijk letsel oploopt, dan kent een zakelijke of collectieve ongevallenverzekering een éénmalige uitkering. Bij overlijden wordt het verzekerde bedrag direct uitgekeerd, bij blijvende invaliditeit is de uitkering afhankelijk van de mate van invaliditeit en de hoogte van het verzekerde bedrag. Na het ongeval wordt bepaald voor hoeveel procent de werknemer invalide is. Op basis daarvan ontvangt de werknemer een percentage van het verzekerde bedrag. Als een werknemer zijn hand heeft verloren, wordt er eenmalig 60 procent van de verzekerde som betaald. Mist hij een vinger, dan bedraagt de uitkering bijvoorbeeld 15 procent.

Zelfs als een goed en betrokken werkgever kunt u invaliditeit of een overlijden als gevolg van een bedrijfsongeval niet uitsluiten, ondanks alle maatregelen die u treft. Mocht zoiets onverhoopt toch voorvallen, dan wilt u uw werknemer zoveel mogelijk schadeloos stellen. Dit kan met een zakelijke of collectieve ongevallenverzekering.

Meer weten?

Voor een bezoek en goed advies schakelt u Jenzen in. Neem contact met ons op via het contacformulier of bel ons gewoon even op 0342 - 42 00 46.