Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Opstal-/Woonhuisverzekering

Met een opstal- of woonhuisverzekering verzekert u uw belangrijke bezit tegen onverwachte schadegebeurtenissen. Bij een opstalverzekering valt niet alleen uw woning, maar ook de bijgebouwen zoals de schuur, garage en tuinomheining onder deze dekking.

De meeste woningen in Nederland zijn gebouwd van steen/beton met een dakpannen of bitumen (plat)dak. Afwijkend is dus bijvoorbeeld een rieten kap, houtskeletbouw of een "finse bungalow". Wijkt de bouwaard van uw woning en/of de dakbedekking af, dan moet dat op de polis worden aangetekend. Zonder de juiste omschrijving zal de verzekeraar, bij schade, geen vergoeding willen verlenen. Twijfelt u, overlegt u dan even met ons.

Uitgebreide dekking

De meeste opstalverzekeringen voor woonhuizen kennen tegenwoordig een zeer uitgebreide dekking. Waar in het verleden de verzekerde schadegebeurtenissen werden genoemd in de voorwaarden, zoals brand, storm, waterschade etc., kennen wij nu de all-riskpolis. Daarbij worden alle schades vergoed die “plotseling en onverwacht zijn” behalve als deze beperkt of uitgesloten zijn in de voorwaarden. Dit soort type polissen voorkomen veel discussie bij schade.

Glasverzekering

Over de glasverzekering kunnen we kort zijn. Waar het gaat om standaard vensterglas, enkel of dubbel, in een particulier woonhuis, verleent de glasverzekering 100% vergoeding tegen breuk. Mits het glas dient tot "lichtdoorlating." De premie is aantrekkelijk wanneer de glasdekking gecombineerd wordt met de opstalverzekering en is zelfs vaak al onderdeel van de opstalverzekering.

Is er sprake van versierd, bewerkt of extra dik glas, dan zal dit op de polis aangetekend moeten worden. Is dit niet mogelijk dan kan dit middels een losse glasverzekering verzekerd worden.

Meer weten?

Wilt u meer informatie of een persoonlijk advies? Neem contact met ons op via het contacformulier of bel ons gewoon even op 0342 - 42 00 46.