Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Scooter- en bromfietsverzekering

Net als een personenauto of motor is ook voor de scooter en bromfiets een WA-dekking verplicht. Deze WA-verzekering geeft uitsluitend dekking voor de schade die uw tegenpartij lijdt wanneer u zelf schuldig bent. Vaak zal een dergelijke dekking al voldoende zijn.

Aanvullingen kunnen zijn:

  • diefstaldekking
  • volledig cascodekking, ook wel all-risk voor de eigen schuldschades
  • opzittende
  • verhaalsbijstand 

Fietsverzekering

Bij een fietsverzekering kunt u bij de meeste verzekeraars uit twee soorten dekkingen kiezen. Het gaat hierbij om het diefstalrisico of de beschadiging aan de fiets. Combineert u deze beide dekkingen, dan wordt het een volledig casco verzekering voor de fiets. De verzekeraar vergoedt in deze situatie ook schade door vallen, brand, aanrijdingen enzovoort. Aanvullende dekkingen zijn er in de vorm van pechhulp, verhaalsbijstand en de ongevallenverzekering.

Goed om te weten

Een fietsverzekering afgesloten via de fietsenhandelaar, kent meestal de verplichting om het herstel of bij diefstal de fiets daar te herstellen, dan wel opnieuw aan te schaffen. Onze geselecteerde fietsverzekeraars keren uit in de vorm van geld. U bent dus niet verplicht om de fiets te laten herstellen of opnieuw aan te kopen bij de fietsenmaker waar de fiets gekocht is. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over het verzekeren van deze vormen van transport? Neem voor persoonlijk advies contact met ons op via het contacformulier of bel ons gewoon even op 0342 - 42 00 46.