Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Verzekeringsmogelijkheden voor Vereniging van Eigenaren

Voor een Vereniging van Eigenaren zijn er verschillende verzekeringen. Een aantal zijn verplicht zoals de opstal- en aansprakelijkheidsverzekering, anderen zijn optioneel. 

Opstalverzekering

Met deze verzekering worden de gemeenschappelijke delen van het pand verzekerd, zoals muren en vloeren. De verzekering gaat er in de regel vanuit dat de woningen voorzien zijn van standaard keuken en sanitair. Echter zijn deze vaak individueel verbeterd, deze woningverbetering kan desgewenst meeverzekerd worden op deze opstalverzekering of seperate verzekering. 

Glasverzekering

Met een glasverzekering worden de ramen in het pand voor het glasbreukrisico verzekerd. 

VvE Aansprakelijkheidsverzekering

Een Vereninging van Eigenaren beschermt middels een Vve Aansprakelijkheidsverzekering haar financiële positie tegen de gevolgen van een claim door een derde partij.

De aansprakelijkheidsverzekering voor de Verening van Eigenaren is een verplichte VvE verzekering. Deze aansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan derden en/of de spullen van derden, die veroorzaakt worden door het pand, al dan niet door een gebrek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dakpan die van het dak valt en schade aan een auto veroorzaakt. 

Rechtsbijstandverzekering

Met deze verzekering verzekert u de Vve tegen de kosten van jurisiche bijstand, een VvE kan immers ook in conflicht raken. Een aannemer die onderhoud of renovatie niet goed uitvoert of een conflict met een bewoner die zich niet aan de regels houdt. 

Milieuschadeverzekering

Een gebouw kan schade aan het milieu veroorzaken. Dat kan bijvoorbeeld door het gevolg van een brand of asbest. Omdat de kosten van (grond)sanering en opruiming flink kunnen oplopen, kunt u zich met de milieuschadeverzekering hier tegen verzekeren.

Meer weten?

Voor een gedegen advies over de verzekeringsmogelijkheden voor een Verening van Eigenaren kunt u altijd contact opnemen met Jenzen. U kunt ons bereiken via het contacformulier of bel ons gewoon even op 0342 - 42 00 46.